• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

Werken tijdens je vakantie?

26 Jul 2017 Blog

Vakantie?

Mijn vakantie is helaas voorbij, maar wellicht ga jij wel nog weg. Op het moment van schrijven heb ik net mijn noodle soep opgegeten en bevind ik mij op zo’n 12 kilometer hoogte (heeft de piloot zojuist omgeroepen). Ik heb nog anderhalf uur de tijd om een blog te schrijven voordat ik weer voet op Nederlandse bodem zet.

In deze blog wil ik de lezer, jou dus, meenemen naar het werken op vakantie. Het is momenteel een actueel onderwerp, de zomervakantie is begonnen, de kinderen zijn vrij en de scholen zijn dicht. Veel Nederlanders pakken hun koffers om naar hun vakantiebestemmingen te vliegen, rijden of te fietsen. Wat ga je op vakantie allemaal doen? Je rust pakken, nieuwe culturen ontdekken, zonnen, lekker eten, avonturen meemaken of iets anders? Zelf doe ik dit graag allemaal in één vakantie (dat is deze keer aardig gelukt). Maar wat ik merk is dat veel mensen het werken niet los kunnen laten tijdens de twee of drie of meerdere weken dat ze vrij zijn en even niet aan werk hoeven denken. Ook ik niet. Is dit slecht of juist goed?

Als eerste voorbeeld neem ik mezelf. Tijdens de eerste dagen op Ibiza heb ik alleen maar geslapen en lekker gegeten. Ik merkte dat ik echt uitgeput was en behoefte had aan slaap op een strandbedje aan de zee. Maar toch ging het al snel knagen. Hoe zou het op kantoor zijn? Ik heb nog een kandidaat voorgesteld bij een goede klant van mij. Is ze al uitgenodigd, gaat ze op gesprek? En hoe zal het gaan met de contractonderhandelingen met een andere kandidaat bij een andere klant? Ik ben al een tijdje met dit proces bezig en juist nu ik in de zon lig gaat het belangrijkste gedeelte van het proces in.

Mijn vriendin zegt dat het goed is. Ze vindt het mooi dat ik mij zelfs nu nog bezig kan houden met processen. Volgens haar vind ik mijn werk dus echt leuk en heb ik er een passie voor. Lief van haar denk ik nog. Maar ik ben niet de enige.

Wanneer ik lekker ga lunchen bij een mooie beachclub aan een mooie strandje met een hele heldere zee (sorry, ik wil je niet jaloers maken maar het is echt zo en ik kan het adres aan je meegeven als je naar Ibiza gaat), zie ik een Nederlands stel waarvan de man achter zijn laptop druk zit te typen. Ik heb geen idee wat hij precies aan het doen is maar als even later zijn telefoon gaat en tegen z’n vrouw zegt: sorry, kantoor belt. Dan weet ik dat hij aan het werk is. Ook geen volledige ontspanning voor hem tijdens zijn vakantie. Misschien is hij wel ondernemer en dan heb je eigenlijk nooit vakantie, denk ik terwijl ik aan m’n vader denk.

Tijdens deze zelfde middag zit ik samen met de eigenaar van I Am Luigi (de jongeman die de maatpakken van de werknemers van onder andere StarApple en de voetballers van Excelsior Rotterdam maakt) op het strand. Ook hij heeft vakantie, maar ook weer niet. In drie uur tijd wordt hij twee keer gebeld door nieuwe klanten omdat ze goede verhalen over hem gehoord hebben en ze een afspraak willen maken. Moet hij toch weer z’n agenda pakken en een gaatje maken. Als ik hem erna vraag, zegt hij: ik doe dit met alle liefde. Het is dus misschien geen werken voor hem. En aangezien ik ook een blog heb geschreven tijdens mijn vakantie, wat ik super leuk vind om te doen, weet ik niet of het werken nog wel stopt. Fysiek gezien wel, want ik ben niet op kantoor. Maar in mijn hoofd werk ik nog wel. Ik beantwoord ook vragen van mensen die ik krijg via Linkedin en ik kijk ook elke avond voor het slapengaan of ik nog een vacature zie die mijn collega’s kunnen invullen.

Wat vind jij? Als je op vakantie bent, moet je dan alleen maar genieten en je telefoon en laptop uitzetten of wil je op de hoogte blijven van bepaalde zaken die gebeuren op een kantoor op duizenden kilometers van je vandaan?

Ik ben benieuwd en ik leer graag! Misschien kan ik mijn volgende vakantie wel zonder telefoon doorbrengen.

>

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!