• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

Een kijkje in de keuken van StarApple

22 Jun 2017 Freelance

Altijd al eens benieuwd geweest hoe het recruitment proces binnen StarApple verloopt? Laat je meenemen door mij en neem eens een kijkje in onze keuken.

 

Dinsdag 6 juni: een organisatie meld zich bij mij omdat zij op zoek zijn naar een Online Marketing Specialist. Ik bel de desbetreffende contactpersoon op en ga telefonisch het gesprek met hem aan om uit te zoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het is een prettig gesprek van twee kanten, we hebben allebei ons zegje kunnen doen. Ik heb gevraagd naar hoe groot de organisatie is, hoe veel mensen er werken, welke sfeer er hangt, hoe groot het team is, wat zij precies zoeken in een Online Marketeer qua tools maar zeker ook qua karaktereigenschappen, hoeveel jaar ervaring iemand moet hebben, ik vraag mijn contactpersoon welke secundaire voorwaarden er zijn, hoe veel iemand mag verdienen en hoe het sollicitatieproces eruit ziet. Uiteraard krijg ik ook vragen over hoe groot StarApple is, hoe lang wij bestaan, hoe wij aan onze kandidaten komen en wat de kosten zijn bij een succesvolle bemiddeling. Het gesprek verloopt prettig en er komt een vervolg!

 

Vrijdag 9 juni, ochtend: ik rijd in de StarApple ‘herbie’ naar de organisatie toe. Ik vertel nogmaals wie StarApple is, wat we doen, hoe we dat doen en wat de kosten zijn bij een succesvolle bemiddeling. Daarna vertelt de contactpersoon wat zij belangrijk vinden in een samenwerking. Zo willen ze bijvoorbeeld kandidaten die uit de regio van Amsterdam komen omdat ze een slechte ervaring heeft met een kandidaat die verder moest reizen. Ook willen zij iemand vinden met Google certificaten omdat zij het belangrijk vinden dat iemand al een keer getest is voor hij of zij bij hen komt werken. Tijdens dit gesprek worden er over en weer vragen gesteld en blijf ik dicht bij mijzelf: open, eerlijk en transparant. Uiteindelijk maken we duidelijke afspraken. Zo wil ik bijvoorbeeld afspreken dat zij binnen een dag reageren op een kandidaat die ik bij hen voorstel om de snelheid in het proces te houden. Daar stemmen zij mee in en zij willen nog afspreken dat ik kandidaten goed voorbereid op het proces. Dat zijn twee gesprekken en een presentatie. Dat neem ik mee en daar ga ik zorg voor dragen.

 

Vrijdag 9 juni, middag: de meeting is goed gegaan! Deze super vette organisatie is klant geworden en ik ben best een beetje trots op het feit dat ik een grote, internationale partij tot mijn klanten mag rekenen. Ik ga direct voor de klant aan de slag en schrijf vacatures die ik uitzet op meerdere jobsites. Bij StarApple zetten we vacatures uit via Monsterboard, Nationale Vacaturebank, Linkedin en uiteraard ook onze eigen website. Maar afwachten op de juiste reacties doe ik niet: ik ga direct aan de slag op drie manieren. De vacatures worden uitgezet, één van de resourcers binnen StarApple wordt aan het werk gezet, ik heb het profiel met hem besproken en hij gaat nu een selectie maken van kandidaten uit onze database en zelf ga ik direct een nieuwe status update plaatsen via Linkedin. Hier krijg ik vaak tussen de tien en vijftien goede reacties op. Als ik een geschikte kandidaat gevonden heb dan ga ik uitgebreid het gesprek met de kandidaat aan.

 

Vrijdag 9 juni, namiddag: een reactie via Linkedin! Ik bel de kandidaat direct op en vraag wie de kandidaat is, wat de kandidaat heeft gedaan in het verleden en ook wat de kandidaat zoekt in een nieuwe baan. Na dit gesprek weet ik dat de kandidaat past en stel ik de kandidaat voor bij de klant. Dit is echt een heel prettig gevoel! Je krijgt echt een adrenaline kick als je weet: dit is een kandidaat die past binnen het bedrijf en ook op de functie! Ik probeer mijn contactpersoon telefonisch te bereiken, helaas zonder succes. Dus stel ik een email op met het volledige profiel van de kandidaat en stuur dit door. Hopelijk ziet de klant de email voor het weekend en kan ik de maandag ook goed beginnen door de kandidaat voor te stellen.

 

Dinsdag 13 juni: de klant ziet het profiel en heeft geen verdere vragen. Het profiel van de kandidaat sluit op meerdere punten zeker aan op de openstaande vacature! Ik heb een uitnodiging voor mijn kandidaat en die bel ik direct enthousiast op om het goede nieuws over te brengen.

Een eerste kandidaat is ingepland voor een kennismakingsgesprek. Nu gaat het proces natuurlijk pas écht beginnen! Hoe dit gaat verlopen zal ik in een andere blog zeker duidelijk maken..

 

>

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!