• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

Bloggen vanaf Ibiza, beter kan niet..

07 Jul 2017 Video & blog

Deze blog schrijf ik vanaf het prachtige eiland Ibiza. Ibiza staat bekend vanwege de vele feestjes die elke dag gegeven worden in verschillende discotheken, vanwege het liedje van de Venga Boys, vanwege het prachtige weer, het heerlijke eten en de toffe sfeer, maar ook vanwege de hippie markten, de nieuwe beachclub van ‘Yo en Wes’ en vanwege de vele Bekende Nederlanders die elke zomer weer naar dit pracht eiland vertrekken.

Het is de eerste keer dat ik Ibiza bezoek en ik weet na één dag al, zeker niet de laatste. Omdat mijn vriendinnetje en ik het leuk vinden om verschillende dingen te doen op een vakantie hebben we er bewust voor gekozen om in het noorden van Ibiza te zitten in een klein dorpje genaamd: Sant Joan. In dit dorpje heb je één café, één supermarkt, één kerk en één Bed & Breakfast. Deze wordt niet geheel toevallig gerund door twee Nederlanders. Via een connectie van Linkedin kwam ik bij hen terecht. Voor de lezers die nog een super leuk hotel zoeken met een heerlijk restaurant: Gare du Nord. Het is een bezoekje waard!

Nu denk je als lezer van deze blog, waar gaat dit heen? Ik zit niet te wachten op een verslag van Charlie van StarApple zijn vakantie. Dat gaat ook niet gebeuren, alhoewel een klein beetje dan.

De reden dat ik deze blog wilde schrijven, terwijl ik eigenlijk met m’n ogen dicht op het strand moet liggen of met een cocktail in m’n hand moet luisteren naar de beukende beats van David Guetta in de Pacha, is als volgt. Vanmorgen hebben wij een yoga les gevolgd op een prachtige locatie (Amante heet het voor de liefhebbers) en daar krijgen wij wijze lessen van de yoga instructeur die ik graag wil delen. Want deze kan je toepassen op meerdere manieren: in je werk, in je sport maar ook in je manier van leven.

Laat voorop staan, ik heb nog nooit yoga gedaan en vond dat zweverige gedoe maar niks. Maar ik ben er voor open gaan staan en daarom snap ik nu zeker waarom mensen dit doen. Een belangrijke les die ik geleerd heb is: leef in het nu. Het verleden is geweest, daar kan je niks aan veranderen, dus daar moet je geen stress over hebben. Je kan spijt hebben, je kan tegen jezelf zeggen dat je het de volgende keer anders doet maar veranderen kan je het niet. Ook in de toekomst kan van alles gebeuren, er zijn veel zaken waar je zelf invloed op hebt, maar ook veel zaken waar je geen invloed op hebt. Probeer je daar dan ook geen zorgen over te maken. Geen stress, dat is het advies.

Zorg dat je gelukkig wordt op het moment dat je leeft, zorg ervoor dat je af en toe stil staat en omkijkt, wees trots op wat je bereikt hebt of stel doelen die je graag wilt bereiken. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Als recruiter probeer ik de beste match te maken, maar ik ben een mens. Mensen maken fouten. Ik durf mijn fouten toe geven en probeer deze te herstellen samen met mijn kandidaat of mijn opdrachtgever. Ik leer nog elke dag en merk dat ik daar gelukkig van wordt. Dat ik nog elke dag een uitdaging zie om vroeg wakker te worden en er elke dag keihard voor te gaan. Dat maakt mij momenteel gelukkig. Misschien wil ik over drie jaar wel een koffie tentje in Ibiza maar nu wil ik dit. Wat wil jij?

>

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!